×

Professionell Flyttstädning

Få hjälp med flyttstädning när du ska flytta

Att flytta är både roligt och spännande men det kan också innebära en del tyngre moment i processen. Att städa inför en flytt kan för många vara ett sådant moment. När du hellre vill packa upp saker och komma i ordning i ditt nya hem passar därför det utmärkt att anlita ett företag som utför flyttstädning istället för att göra det själv.

Fördelarna med professionell flyttstädning

Det finns flera olika fördelar med att använda dig av flyttstädning när du ska flytta till en ny bostad. Först och främst sparar du tiden! Du slipper lägga ner oftast en hel del tid i din gamla bostad för att städa den. Tid som du egentligen säkert vill spendera i din nya bostad.

Dessutom utförs flyttstädning av professionella personer som är utbildade inom området. De vet precis vad som ska städas och framförallt hur det ska städas. Olika typer av material i ditt hem kräver olika tillvägagångssätt för rengöring.

Det behöver inte heller bli särskilt dyrt eftersom du kan använda dig av RUT-avdrag för städningen. Det innebär att du betalar endast halva kostnaden. Oftast dras kostnaden även av direkt på fakturan så du slipper tänka på något kring detta.

Att tänka på inför en flyttstädning

Det finns vissa frågor som kan vara av vikt inför en flyttstädning. Du kan till exempel ställa dig själv följande frågor:

 • Har företaget en ansvarsförsäkring om något mot förmodan skulle hända, till exempel om något skulle gå sönder i ditt hem?
 • Har personalen utbildning inom städning?
 • Erbjuder de en kvalitetsgaranti för utfört arbete och kommer tillbaka om du inte är nöjd med arbetet?
 • Använder de sig av miljömärkta produkter vid flyttstädningen?
 • Har företaget kollektivavtal och schyssta villkor för sina anställda?
 • Erbjuder företaget några extra tjänster, som till exempel fönsterputs om det inte ingår i flyttstädningen?
 • Behöver du ha viss utrustning och material eller har företaget med sig allt de behöver?
 • Hur lång tid tar städningen och när passar tiden bra med ditt schema?
 • Kan du vara hemma om du vill det, eller måste du lämna hemmet för flyttstädningen?
 • Erbjuder företaget ett fast pris eller är det timpris? Hur sker betalningen?
 • Har företaget referenser på andra utföra arbeten som de kan ge dig om du vill ha det?

Du bör också kontrollera med företaget om, och i så fall vad, du ska göra innan de kommer till dig och genomför sin städning. Det kan till exempel handla om att frosta av frysen, dra ut spisen från väggen för rengöring bakom eller skruva upp vissa typer av fönster om de ska putsas. Du kan också behöva göra vissa saker som inte ingår i en flyttstädning såsom rengöra vattenlås och persienner.

Vad som exakt ingår i den flyttstädning som du har tänkt beställa är något som du måste undersöka med företaget så att du inte missar att göra vissa saker som krävs eller så att missförstånd uppstår. Det är också bra om du informerar företaget om du har vissa känsliga material i bostaden såsom marmor då det kan krävas vissa särskilda rengöringsprodukter.

14 May 2021

BOKA DIREKT ONLINE

Ta kontakt med oss och få ett fast pris på er Flyttstädning idag. Vi finns på ett direktnummer alla vardagar och svarar på alla mejl inom några timmar.

Gratis offert